Hogyan gondolkodj a marketingstratégiáról?

Hogyan gondolkodj a marketingstratégiáról?

Mire jó egy marketingstratégia? Arra, amire az üzleti terv. Önmagában semmire. De a marketingstratégia megalkotásának folyamata – ahogy az üzleti tervezés teljes folyamata – a piaci sikered záloga. Miért? Mert a marketingstratégia dolga válaszolni arra, hogyan tudod és akarod bevételre váltani a versenyelőnyeidet! Ehhez alapos kutatómunka, helyes értékelés és innovatív marketing-útválasztás kell. Nézd meg a videót, hogy elgondolkodhass, a Te cégedben hogyan érdemes megalkotni vagy fejleszteni a marketingstratégiát!

Mi a marketingstratégia? Egy nagy megfejtés! Piacod, vásárlóid működésének megfejtése, fűszerezve jövőbe látással, bátorsággal és sok-sok érzelemmel, mert a marketing dolga vágyat, szenvedélyt, hitet, bizalmat ébreszteni. Egy jó marketingstratégia megmutatja és kibontja, miért is komoly üzleti lehetőség, amibe belevágsz, és nemcsak egy aranyos ötletet dédelgetsz magadban. És persze összegzése céloknak, üzeneteknek, célcsoportoknak, marketingeszközöknek és csatornáknak.

Ha elindulsz a marketingstratégia megalkotásának útján, van egy kulcskérdés (jó, sok kulcskérdés van, de ez tényleg a legalapvetőbb, mégis elhanyagolt kulcskérdés), ami a helyes irányba fordítja a figyelmed és a gondolkodásod:

 

Mit akar valójában a vásárlóm?

 

Ne nevess ki, ez csak látszólag triviális kérdés! Mert a folyamat a legtöbb vállalkozásnál nem innen indul, hanem onnan: „Mit akarok én eladni a vásárlómnak?” Te gondolkozz fordítva! Tudd, Te eladni akarsz, de a vásárlód nem venni akar elsődlegesen, hiába szeretnéd, hanem hinni, bízni, megnyugodni. Hiába mondja, neki megoldás kell, nem igaz! Egy vásárló megnyugvást akar abban, hogy jó megoldást választott! Ha fordítva gondolkodva a vásárlói döntés megértése felől kezded el felépíteni a marketingstratégiád, a marketinged, és a terveket jól is alkalmazod, hálás és visszatérő vásárlóid lesznek!

MINDEN MÁS A VIDEÓBÓL KIDERÜL!

2019.12.21.

Más is érdekel? Nézz szét!

Megismernél? Küldj üzenetet!

„El is határoztam most, hogy csak azt csinálom ezentúl, amiből hasznom lehet, amihez kedvem van, és ami jobbá, élvezetesebbé teszi majd az életet.”

Szoboszlay György főhadnagy a szovjet hadifogságban