Hogyan gondolkodj a versenyelőnyről?

Hogyan gondolkodj a versenyelőnyről?

Elsőnek lenni jó. Vagy mégsem? Elsőként utat törni magunknak, cégünknek a piacon az egyik legizgalmasabb kihívás! Amit nagy sikerek kísérhetnek. Meg kudarcok, amik nincsenek benne a krónikákban… Mersz ekkora kockázatot vállalni? Kell ilyen kockázatot vállalod? Vagy elég, ha csak másképp ragadod meg ezt az elsőség dolgot, és arra koncentrálsz, ami a lényeg: ne elsőséget, hanem előnyt szerezz! Nézd meg a videót, hogy elgondolkodhass, a Te cégedben hogyan teremthetőek vagy fejleszthetőek a versenyelőnyök!

Mi a versenyelőny? Elvileg az, amire alapoztad a vállalkozásod, vagy ami alapján új üzleti projektbe vágsz. Ha nincs előnyöd, a kockázatokat és nem a pénztárcád hizlalod. Előnyöd lehet a termékedben, szolgáltatásodban, az elérésben, disztribúcióban, értékesítésben, a HR területén, a költséghatékonyságban. Úgy is mondhatnám: amikor szebb, jobb, okosabb, ügyesebb vagy másoknál, és ezzel még egy rakás pénzt is keresel!

Figyeltél? Vagy már tudod? Mert ez a kulcs! Ahogyan ez a két tagmondat összekapcsolódik, úgy következik a versenyelőny kulcskérdése:

 

Hogyan teremthető olyan érték, amit nem én, hanem a piac, a vásárlók tartanak számukra előnyösnek?

 

Mert ebből következik az, hogy hiába tartod joggal a céged profinak, terméked vagy szolgáltatásod páratlannak, munkatársaid szolgálatkésznek, ha ezt a piac, az ügyfelek üzleti sikerként nem igazolják eléggé vissza! Ha tudsz így visszafelé gondolkodni, akkor rájössz, a versenyelőnyt a vásárlók hite mozgatja! És innen már csak egy lépés, hogy ezt a hitet a kommunikációs térben, márkaépítéssel, marketingkampányokkal tudatosan fejleszd!

MINDEN MÁS A VIDEÓBÓL KIDERÜL!

2019.12.21.

Más is érdekel? Nézz szét!

Megismernél? Küldj üzenetet!

„El is határoztam most, hogy csak azt csinálom ezentúl, amiből hasznom lehet, amihez kedvem van, és ami jobbá, élvezetesebbé teszi majd az életet.”

Szoboszlay György főhadnagy a szovjet hadifogságban