Ki lesz a kulcsembered, ha szintet akarsz lépni mikrovállalkozóként?

Talán az első szintlépés a legnehezebb. Amikor mikrovállalkozást vezetve már érzed, nem a cégedben, hanem a cégeden kellene dolgoznod. Ekkor jó lenne találnod valakit magad mellé, magad helyett, aki ugyanolyan motivált, aki érti és tudja, mi a feladat, és aki képes önállóan dolgozni. Na, ilyen embert a legnehezebb találni…

 

Számos kisvállalkozónak napi gondja a munkaerőhiány, de valójában a legégetőbb sokszor az, hogy nincs meg a szervezetben a rátermett középvezető. Szinte bármilyen iparágban az első vállalkozásfejlődési szakaszban ez akadályozza leginkább a szintlépést. Mert egy cégvezető elbír akár 30-40 munkatárs irányításával is, ám a napi munkája biztosan több lesz, mint 8 óra, és ha a vállalkozás szekere jól is megy, pont arra nem marad ideje, figyelme, energiája, ami a legfontosabb lenne: a fejlődés, a szintlépés menedzseléséhez.

 

Hogyan szabadíthatsz fel időt? Hát úgy, hogy lesz operatív vezetőd, akit meg hiába keresel. De hogyan keresd? A kisvállalkozások esetében gond lehet, hogy igazán jó szakembert nem tud megfizetni, tehetséges fiatal betanítására nincs idő, és lehet próbálkozni családtagokkal, barátokkal, azok sem mindig válnak be, sőt. És próbálkozhatsz te is álláshirdetésekkel, meghallgatsz embereket, mégis gyakran elmarad a siker. Igaz, hogy szűk az a réteg, aki ilyen középvezetői pozícióra alkalmas lehet és el is megy dolgozni hozzád annyiért, amennyit kínálsz, de a fő gond az, hogy ezeknek az embereknek munkát igyekszel kínálni.

 

Kínálj inkább életmodellt!

 

Ne csak arról beszélj egy álláshirdetésben, mi a munka, amit kínálsz, hanem hogy mi a perspektíva! Hogy 5-10 éves távlatban milyen életet építhet az, aki hozzád szegődik. Ezt a vágyott képet írd le jól, anyagi előrejutás, kompetenciák, fejlődés, érzelmi kötődések, és a csapatszellem szempontjából. Kínáld a valahová tartozást és az elismerést! Mert ilyen munkakörben, ilyen vállalkozásfejlődési szinten akkor képes valaki megmaradni hosszabb távon, ha kimondva-kimondatlanul inkább kiszámíthatóságra, biztonságra és érzelmi elismerésre vágyik, vagyis ha nagy teljesítményt úgy kérnek rajta számon, hogy a nyugis élete és anyagi fejlődése garantáltabb. Talán így megközelítve operatív vezetőd, új kulcsembered keresését, hamarabb jutsz eredményre. Talán…

 

 

2022.06.26.

Más is érdekel? Nézz szét!

Megismernél? Küldj üzenetet!

„El is határoztam most, hogy csak azt csinálom ezentúl, amiből hasznom lehet, amihez kedvem van, és ami jobbá, élvezetesebbé teszi majd az életet.”

Szoboszlay György főhadnagy a szovjet hadifogságban